Skip to main content

Брънчолевене Vol. 4: Boho

 Нали не си мислехте, че затварянето на заведенията може да спре нашите брънч-приключения? Тази седмица, пренасяме брънча вкъщи благодарение на Boho и техния брънч бокс!

Boho са стар мой любимец заради страхотния си сандвич Крок Мадам и мега солидните палачинки с фъстъчено масло (толкова солидни, че даже има за споделяне!). И въпреки че тези ястия също са налични за поръчка - само през уикенда, имайте предвид - нещо друго грабна вниманието ми този път. Boho са събрали цялото брънч преживяваше в две страхотни кутии - сладка и солена - като всяка кутия е  напълно достатъчна да нахрани една гладна двойка. Аз свързвам брънча по-скоро със savory/солени/месни вкусове, така че без много колебание се насочваме към соления вариант. 

Кутията

на Boho изглежда доста солидно, като салатката предвидливо е отделена в отделна кутия, за да не се разпръсне сред останалите изкушения и да изгуби свежестта си. На хартиената торбичка, в която пристигат кутиите имаше нарисувана и подсказваща стрелка, за да може доставчика (а и вие) да не размятате съдържанието на кутиите при пренасяне. Винаги съм харесвал картона и хартията повече като материали за опаковка, най-малкото защото са по еко-френдли от пластмасите, пък и добавят усещането, че получаваш по-качествен продукт. Или просто съм си малко сноб. Но да спрем разглеждането на опаковката и се насочваме към

Храната

Една от основните концепции на брънча е, че реално започва като късна закуска, която прелива в обяд. Така имаш възможността за хапване (и споделяне) на няколко различни вкусотии. Досега обаче на повечето брънч-места е логично да си поръчаш само едно основно и десерт (може би споделен с другарчето). Повече излиза доста солено, а и самите порции са пригодени с това на ум. Съответно се губи точно чарът от разнообразието, което традиционният брънч предоставя. За щастие, Boho са решили този проблем за нас! Соленият брънч бокс си е цяло пиршество с неговите 6 ястия и съдържа:

  • запечено с масло бриош хлебче с бавно готвено дърпано говеждо и поширано яйце с беарнез

  • пълнозърнесто хлебче с крем орех и домашно маринована сьомга с поширано яйце и беарнез

  • палачинки с крем орех и панчета

  • козуначена гофрета с чедър сос и пържено пиле

  • две яйца на очи 

  • и сезонен микс салата с чери домати и пресен лук.

И двете кутии са на цена от 27лв (плюс доставка), за които получавате разнообразно брънч меню за двама - напълно приемлива и даже бих казал ниска цена, ако сравняваме със брънчене в заведение и споделяне на няколко ястия. На мен всичко ми беше изключително вкусно, а различните комбинации си пасват доста добре. Всичко е достатъчно сочно, включително и различните хлебчета. Особено ме изненада колко меко беше пълнозърнесто хлебче с ореховия крем, може би съм свикнал всичко пълнозърнесто да е една идея по-сухо и твърдо. Фаворитът ми определено беше бриош хлебчето с дърпано говеждо, просто защото комбинира две неща, които обожавам: бриош хляб и каквото и да е дърпано, бавно-готвено месо. Само като си го спомням, и ми потичат лиги!

Една кутия съдържа цели две такива порции!

Все още не сме пробвали сладкия брънч бокс, но за любителите на сладко изброявам и неговото съдържание:

  • 2 х палачинки с нутела сос, домашен солен карамел, банан, натрошени кукис и Орео 

  • 2 х палачинки с домашно сладко, сирене и крема сирене

  • козуначена гофрета с фъстъчено масло и сладко от ягоди

  • козуначена гофрета с бита сметана, нутела сос, домашен солен карамел и банан.

Уви, в текущите условия няма как адекватно да оценим напитките и атмосферата на Boho и мога единствено да ви предложа смътните ми спомени, че и двете са яки (особено лятото, в градината, с чаша лимонада). Така ни остава единствено да преминем към големия въпрос:

Струва ли си?

При това съотношение на качество, количество и цена - абсолютно да! Брънч бокса на Boho е един адски приятен начин да започнете уикенда вкусно, особено когато ви мързи да си готвите сами - а за да постигнете същия резултат откъм вкус и разнообразие, вярвайте ми, ще готвите 1-2 часа (плюс незнайно колко подготовка на дърпаното говеждо). Следващия път като ви се брънчолеви, изобщо не се чудете, а смело избирайте кутия и поръчвайте! Ако сте голям юнак, даже може да си вземете по кутия на човек. А ако вече сте се набрънчили и ви се хапва нещо по-солидно, Boho отскоро предлагат и бургер меню, което планирам да пробвам в най-скоро време.

А при наличие на толкова различни бургери за доставка, човек няма как да не се замисли и за една бургер takeaway статия ;) 

Comments

Популярни постове

Ковачевица - параклиси, водопади, механи

В последно време (и за да сме по-точни, в последните десет години), западно-родопските села Лещен и Ковачевица станаха популярни дестинации за селски туризъм благодарение на запазения старовремски стил на строителство. За съжаление, популярността донесе със себе си ненужни инвестиции и сред наистина красивите селски къщи с каменни основи и дървени чардаци започнаха да се издигат и големички хотели, които само привидно спазват естетиката на отминалото време... а всъщност се строят с класически бетонни блокчета и цимент. Чарът на старовремските стаи с огнища също е поизгубен и в тези нови постройки е по-вероятно да ви посрещне далеч не толкова романтичната топлина на климатик. Но цялата тази тема ще си я запазя за друг път. Днес ще говорим за нещо по-положително и интересно. Ако сте били път до района с идеята да останете за няколко нощувки, бързо ще откриете, че всъщност няма много неща за правене и виждане. И двете селца могат преспокойно да се разгледат в рамките на 2-3 часа, а при же

Киберпънк 2019

Или как у нас отново може да държите в ръце стойностно списание, от фенове за фенове. За повечето хора, думата „киберпънк“ извиква един сборен образ в съзнанието им: мрачен, безкраен пейзаж от ярки неонови надписи върху огромни небостъргачи, усещане за мръсотия и упадък въпреки наличната висока технологичност, и едно много отчетливо разделение на света между имащите всичко – отгоре, и нямащите нищо – отдолу, където монолитните структури не им позволяват да се насладят дори на нещо толкова обикновено като дневната светлина. Този образ до голяма степен е създаден благодарение на две феноменални творби, на които ще се спра след малко. Моите първи асоциации за „киберпънк“ са малко по-различни. Като малък прекарвах достатъчно голяма част от времето си в поредната видео игра, за да се самоопределям като геймър. През вече далечната 2002 г. попаднах на Paradise Cracked – една обективно посредствена, руска ролева игра, развиваща се в типично киберпънков сетинг, с може би най-лошия дубл

На море край Бургас - струва ли си да изберем българското?

  След като опитахме красотите на гръцкото Беломорие , както обещахме - идва ред на родното Черно море. В рамките на една чудесна седмица през август, в която улучихме страхотно време, се насладихме на редица плажни дестинации. И тъй като успяхме да пробваме доста популярни местенца по южната част на родното море, този път ще раздаваме и оценки! Отпускарският сезон е в края си, но като се оглеждате за дестинации догодина, ще имате този безценен ориентир за това към кои места да се отправите според предпочитанията и нуждите си. Ще започнем директно с нашата “главна база”, а именно Бургас - идеалната отправна точка Повечето летовници си избират една дестинация и прекарват цялата си почивка на нея, най-много сменяйки “плаж 1” с “плаж 2” на съответния курорт. За желаещите разнообразие авантюристи като нас обаче това звучи прекалено скучно - така че решихме да спим в Бургас и всеки ден да се отправяме на различно приключение по южното Черноморие. Освен това в най-добрия град за живеене (ye