След закускообедите, време е за друго (не)стандартно предложение - закуска за вечеря! И по-точно палачинки. Но не какви да е, а спаначени, точно като за Попай Моряка. Освен че отговарят на любимата максима бързо-лесно-вкусно, тези палачинки са добър начин да вкарате още един скрит зеленчук в дневното меню и така да се доближите до заветните 5 a day. А и вместо с шоколад, тези палачинки правят невероятно свежа комбинация със салса (макар че имаме и сладко предложение в края на статията). Но да не се бавим повече, а да преминем към рецептите:
Спаначени палачинки
Необходими продукти:
2 яйца
1 чаша брашно
½ ч.л. бакпулвер
¼ чаша вода
1 чаша спанак, нарязан на ситно
1 глава лук
Чесън
½ чаша сирене
½ ч.л. индийско орехче
Сол
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Рецептата е супер лесна и бърза и в рамките на 20 минути ще имате готови 8 палачинки - напълно достатъчно за двама гладни герои. Разбиваме яйцата и към тях добавяме останалите съставки. Бъркаме до получаване на хомогенна смес и сме готови за горещия тиган. На палачинка се падат по 2-3 с.л. от сместа и се пържат от двете страни до златисто. Воала!
Салса
Необходими продукти:
3 домата
1 люта чушка
Лук
Чесън
2 с.л. кориандър
2 с.л. лимонов сок
Сол
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Подобно на предната рецепта, и тук просто омешваме хубаво всички предварително нарязани продукти. Вместо в тигана обаче ги оставяме в хладилника за поне 2 часа (но ако сте много гладни, може и по-малко).
Бонус предложение
Ако все пак ви се хапва сладко, може да заместите салсата с кленов сироп - сиренцето в палачинките много си ходи с него. А както знаем, кленовият сироп върви добре и с бекон :)
Ако искате да видите и другите ни кулинарни предложения, цък тук.
А вие хапвате ли понякога закуска за вечеря?
Comments
Post a Comment