Skip to main content

Приключенията на Морков епизод 5: Pet Feeder

 

В последната ни история за добрите хора от Buddy Guard ви разказах как не се възползвахме от част от услугата им - камера, с която да наблюдавате своя любимец по всяко време. Причината да не се възползваме от това беше, че вече разполагаме с нещо много подобно вкъщи, което освен всичко има и добавената функция да задоволява апетита на Морков.

Запознайте се с Medion Pet Feeder - един от редица подобни продукти, съчетаващи автоматична хранилка за животни с камера и микрофон за наблюдение и комуникация с любимеца ви от разстояние. Набързо ще ви преведа през причините точно тази машина да се окаже вкъщи и досегашния ни опит с нея. 

С две думи: Морков е дебел. А тъй като си нямам доверие сам да му контролирам храненето и да устоявам на молбите му, по-разумно беше да се доверя на студена машина, която няма да се размекне от мъркането и ще пусне само определеното количество храна в определеното време.

За да използвам модерните определения, ще кажа че фийдърът е смарт - демек, има мобилно приложение. С него определяте график, по който той да спуска храна, както и какво количество да бъде тя. Чрез същото приложение можете и да виждате през вградената във фийдъра камера, което в моя случай обикновено ми дава добра гледка на врата на Морков докато главата му е заровена в гранулите.

Няма как обаче да не изтъкна и един-два минуса на машината. Първо - самото приложение е доста второразрядно. Да, прави каквото се иска от него, но често  отказва да ви пусне камерата докато не го рестартирате. Когато все пак камерата проработи и решите да снимате сценката пред окото на фийдъра - гответе се за одобряване на права за снимка всеки път, както и изминаване на десетина секунди преди реално да се направи снимката. 

За другия проблем, който изпитахме е трудно да виня Medion, защото по-скоро съм виновен аз, че подцених масата на Морков. При едно рутинно пускане на камерата за проверка вкъщи, вместо гледка на кухнята ме посрещна... гледка на тавана в кухнята. С упоритост Морков се беше научил, че блъскане на фийдъра с глава понякога води до пускане на 2-3 извънредни гранули: явно в бесен пристъп на глад беше стигнал дотам с бутането, че го беше обърнал напълно. Това се коригира лесно с едно преориентиране на машината така, че да има солидна стена зад себе си от две страни. Позиционирането обаче зависи и от наличието на контакт, което може да се окаже проблемно в някои жилища.

Въпреки недостатъците, определено съм доволен от покупката и бих я препоръчал за хората с четириноги в дома си: най-малкото винаги е забавно, като чуете звука от изливащи се гранули, последван от бясно тичащи лапички!


Comments

Популярни постове

Ковачевица - параклиси, водопади, механи

В последно време (и за да сме по-точни, в последните десет години), западно-родопските села Лещен и Ковачевица станаха популярни дестинации за селски туризъм благодарение на запазения старовремски стил на строителство. За съжаление, популярността донесе със себе си ненужни инвестиции и сред наистина красивите селски къщи с каменни основи и дървени чардаци започнаха да се издигат и големички хотели, които само привидно спазват естетиката на отминалото време... а всъщност се строят с класически бетонни блокчета и цимент. Чарът на старовремските стаи с огнища също е поизгубен и в тези нови постройки е по-вероятно да ви посрещне далеч не толкова романтичната топлина на климатик. Но цялата тази тема ще си я запазя за друг път. Днес ще говорим за нещо по-положително и интересно. Ако сте били път до района с идеята да останете за няколко нощувки, бързо ще откриете, че всъщност няма много неща за правене и виждане. И двете селца могат преспокойно да се разгледат в рамките на 2-3 часа, а при же

Киберпънк 2019

Или как у нас отново може да държите в ръце стойностно списание, от фенове за фенове. За повечето хора, думата „киберпънк“ извиква един сборен образ в съзнанието им: мрачен, безкраен пейзаж от ярки неонови надписи върху огромни небостъргачи, усещане за мръсотия и упадък въпреки наличната висока технологичност, и едно много отчетливо разделение на света между имащите всичко – отгоре, и нямащите нищо – отдолу, където монолитните структури не им позволяват да се насладят дори на нещо толкова обикновено като дневната светлина. Този образ до голяма степен е създаден благодарение на две феноменални творби, на които ще се спра след малко. Моите първи асоциации за „киберпънк“ са малко по-различни. Като малък прекарвах достатъчно голяма част от времето си в поредната видео игра, за да се самоопределям като геймър. През вече далечната 2002 г. попаднах на Paradise Cracked – една обективно посредствена, руска ролева игра, развиваща се в типично киберпънков сетинг, с може би най-лошия дубл

На море край Бургас - струва ли си да изберем българското?

  След като опитахме красотите на гръцкото Беломорие , както обещахме - идва ред на родното Черно море. В рамките на една чудесна седмица през август, в която улучихме страхотно време, се насладихме на редица плажни дестинации. И тъй като успяхме да пробваме доста популярни местенца по южната част на родното море, този път ще раздаваме и оценки! Отпускарският сезон е в края си, но като се оглеждате за дестинации догодина, ще имате този безценен ориентир за това към кои места да се отправите според предпочитанията и нуждите си. Ще започнем директно с нашата “главна база”, а именно Бургас - идеалната отправна точка Повечето летовници си избират една дестинация и прекарват цялата си почивка на нея, най-много сменяйки “плаж 1” с “плаж 2” на съответния курорт. За желаещите разнообразие авантюристи като нас обаче това звучи прекалено скучно - така че решихме да спим в Бургас и всеки ден да се отправяме на различно приключение по южното Черноморие. Освен това в най-добрия град за живеене (ye