Измина има-няма 10% от годината и като всеки път големият новогодишен заряд се разреди по-бързо от тълпите новодошли хора във фитнеса, които не се връщат обратно, след като месечната им карта за януари изтече. За да задържите искрицата желание за нови преживявания и да преборите зимно-пандемичната летаргия, която наляга всички, днес ще ви препоръчвам нещо далеч по-приятно от потене за здраве: вкусни вкуснотийки, които, ако не сте опитвали досега, обезателно трябва да пробвате тази година!
Азиатска екзотика
Започваме с моето най-прясно откритие: страхотните сандвичи на The Sando Shop, добавящи български щрихи върху типично японска картинка. Освен добрата селекция от наистина вкусни и нетипични сандвичи тук ще намерите и доста засищащи pork buns (пържени или на пара, но винаги с украса на дебело японче). Освен това “Не точно рамен” рецептата им изглеждаше страхотно отстрани, но за да я пробвам лично, ще трябва обезателно да ги посетя отново - или да им метна една поръчка за доставка, което винаги е опция.
Направи си сам
За тези, които рядко го правят - това може да е и годината, в която създавате повечко хапване с ръцете си! Чудесна стартова точка за това са пица пакетите на La Bottega, за които вече сме ви разказвали - лично смятам съвсем скоро да ги опитам отново, този път с малко лични добавки и модификации. Ако пък не ви влече италианската кухня - в отделен пост мога да ви разкажа за купищата вкусни употреби, които може да намерите на килограм дърпано свинско месо, след като го сготвите на бавен огън в добрата стара домашна фурна… ииии ми потекоха лигите.
Истина или предизвикателство
Третото ми предложение ще е най-накрая да отидете до онзи ресторант! Сещате се: тоя, за който сте чували добри неща, ама все не отивате по една или друга причина. Крайно време е! В моя случай най-после отделихме време за една вечеря в ресторант Пънчетата и определено бих ги посетил отново! Бях чувал добри отзиви от приятели и познати неколкократно, след това даже имах планове да ги посетя по време на Sofia Restaurant Week но нещата все не се получаваха… докато една януарска вечер просто не отидохме там с малка група приятели и без много-много мъдрене и всички останаха доволни от резултата.
За къде без бира?
Естествено, цялата тази вкусна храна трябва да се прекара с нещо! Ако търсите свежест, нашата лимонадена рецепта е перфектна за всеки сезон. Ако предпочитате нещо алкохолно, Морков ви подсказва отговора: какво е по-хубаво от една добра бира? Кашон добри бири, защото излиза по-евтино! Лично мога да препоръчам всичко, що носи нашенската марка Cohones. Страхотният им пейл ейл Family Jewels (май виждате тематика в имената?) е супер за еженощна употреба, а ако сте по-смели, може да пробвате някоя от лютите им Helldriller бири, варени в колаборация с фермата за люти чушки на Chilli Hills. Съвет: изчакайте 5 минути след първата глътка, за да прецените дали сте готови за втора! Ако не сте - лютата бира има чудесни готварски приложения, при които ще овкуси храната индиректно вместо да ви пробие дупка в стомаха.
И така, това са днешните ми кулинарни предложения-изкушения за вас. Кое ви блазни най-много? И какво бихте препоръчали - и препоръчвате - вие на всички около вас?
Comments
Post a Comment