Най-после! Отне ни шест брънчо-поста за шест различни вкусни места, но с номер седем стигаме до класиката в жанра - Фабрика Дъга! От повече от седем години (голяма част от тях и в две локации), Фабриката ежедневно произвежда добра храна, добро кафе и добро настроение, с много любов и внимание към детайлите. Независимо кога и на коя локация ще ги посетите, небцата ви едва ли ще останат разочаровани: аз лично съм голям фен на страхотната домашна баница за закуска сутрин преди работа. В случая обаче ще си говорим повече за негово величество Брънча и как може да му се насладите във Фабрика Дъга. Започваме с най-важното, което винаги е
Храната
Брънч селекцията на Фабрика Дъга е постоянна и доста богата. Ще откриете класики като авокадо тост с чудна свежа салата (а не се случва всеки ден да хвалим салати), мекици и пържени филийки. В почти всичко ще откриете приятна родна нотка - като бърканите яйца с бабек или препечените филийки с лютеница и сирене. На фона на средните цени по подобни софийски заведения, храната тук направо си е бюджетна: почти всичко е с едни 30% по-евтино без никакви компромиси с качеството на продуктите.
Преди да приключим с храната, няма как да не дам специална препоръка за козуначените филийки с ванилов крем и домашно сладко от ягоди: определено най-добрите козуначени филийки, които сте хапвали някога! Единствената възможна забележка по тях е, че кремчето в комбинация със сладкото може да ви дойде твърде сладко, но ако имате подобни притеснения, без проблем може да го получите сервирано отделно и сами да прецените колко от него да добавите към перфектните филийки.
Естествено, добрата храна може да бъде направена още по-добра от
Напитките
В случая, тяхното качество напълно съответства на храната. Баристите в Дъгата знаят, че едно хубаво кафе може да обърне деня на човек, и досега никога не са ме разочаровали. За нелюбителите на кафе (ако още съществуват такива хора), домашната лимонада е доста добра и идва в няколко разновидности. Ако предпочитате обядо-закуската ви да е по-алкохолна, ще откриете доста вина и бири. Не очаквайте обаче селекция коктейли; те не са на фокус във Фабриката.
И така, след като покрихме най-важните неща, остана да си отговорим на въпроса
Заслужава ли си?
Отговорът е стократно Да! Бих препоръчал отбивка до Фабрика Дъга на всеки гладен, не само за брънч: поради късмета да работя близо до “оригиналната” Фабрика на ул. Веслец, те са ме спасявали и на закуска с вече похвалената баница и мекици, и на обяд със добрите сандвичи и обедни предложения. Със сигурност скоро пак ще им поверя грижата за небцето си!
А сега, след като писахме за един от основоположниците на брънча в София, за следващия път остава единствено да погледнем към свежите в столицата…
Comments
Post a Comment